dilluns, 26 de novembre del 2018

Competències globals per un món global

El 20 de novembre al Caixa Forum Howard Gardner i Verónica Boix, a través de vídeoconferència, van explicar com promoure les competències globals entre l'alumnat.

Verónica Boix i Howard Gardner. Imatge extreta de la web d'Educaixa

I què és la competència global? Segons el díptic resum de la conferència, "La competència global és un conjunt d’habilitats, coneixements, actituds i valors que apoderen l’alumnat perquè s’enfronti als reptes i treure profit de les oportunitats que aquest nou segle ens presenta, actuant sempre de manera responsable i respectuosa amb l’entorn."

La competència globa consta de 4 dimensions:

  • Dimensió 1. Examinar qüestions locals, globals i de rellevància cultural.
  • Dimensió 2. Comprendre i apreciar les perspectives i idees dels altres.
  • Dimensió 3. Participar en interaccions obertes, respectuoses i efectives amb altres cultures 
  • Dimensió 4. Actuar en pro del bé comú i el desenvolupament sostenible.


Per poder treballar la competència global és important promoure espais de reflexió, tot estimulant la curiositat i la capacitat d'investigació. Al mateix temps, cal convertir l'aula i l'escola en un lloc de respecte i curiositat per les opinions i aeres de pensar dels altres.

Per afrofundir en les competències globals podeu consultar el díptic resum de la conferència i la pàgina web d'Educaixa on trobareu informació i el vídeo amb la conferència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Guia d'ús plataforma Graó

Des de la biblioteca us presentem una guia d'ús de la plataforma Graó, amb l'objectiu que sigui una eina d'orientació a l'h...