dijous, 4 d’abril del 2019

Recursos musicals sense drets d'autor



Molt sovint, en el nostre dia a dia, necessitem utilitzar recursos musicals per fer presentacions, muntatges d'imatges i vídeos, etc. No obstant això, hem de tenir molt en compte els temes que fem servir. Per exemple, si YouTube detecta que el teu vídeo infringeix els drets d'autor (copyright), el pot eliminar. Per no córrer riscos, la millor opció és utilitzar música sota llicència Creative Commons, la qual pots descarregar gratis des de diversos llocs especialitzats.


Des de la biblioteca us oferim una selecció de llocs web on podreu trobar música lliure de drets d'autor i descàrrega gratuïta.





Free Music Projects és una botiga en línia de música lliure de drets d'autor per a projectes audiovisuals i publicitaris. Permet triar entre diferents tipus de llicències segons les característiques del projecte en el qual es vagi a utilitzar la música.

Ofereix també serveis addicionals com falques de ràdio, locucions corporatives, producció d'audiollibres, documentals ..., sent així una interessant font de recursos musicals a consultar.

http://www.freemusicprojects.com 


Jamendo és una comunitat que allotja música lliure sota llicència Creative Commons, on els professionals de la música poden pujar les seves cançons, i els usuaris descarregar-les de forma gratuïta. Actualment compta amb gairebé 350.000 cançons de tots els estils. A més, permet compartir llistes, àlbums i widgets. Té una excel·lent guia en castellà.
www.jamendo.com/es

Musopen és un projecte sense ànim de lucre que promou l'accés a música clàssica de domini públic, a través de la creació de recursos i materials educatius: gravacions, partitures i llibres de text. Tot i que existeixen moltes obres musicals de domini públic (és a dir, el drets de les quals han caducat) els drets d'execució continuen vigents. Per això Musopen cerca, a més, obtenir nous registres d'aquestes obres per poder oferir-les de manera gratuïta a la xarxa, i així puguin ser escoltades o utilitzades pels usuaris.
http://musopen.org

Free Music Archive és una fonoteca interactiva de música lliure i legal, que pot ser descarregada sense cost. Dirigida per una de les més prestigioses emisores de ràdio dels EEUU, WFMU compta amb "comisaris" que seleccionen cadascuna de les peces que formaran part de la fonoteca. Així s'assegura la coherència i la qualitat del seu fons.


Opsound és un lloc que conté música electrònica i experimental amb llicència Creative Commons. Els seus autors el defineixen com un experiment que es realitza aplicant el model de software lliure a la música. Els músics i artistes sonors poden afegir-hi el seu treball sempre que facin servir alguna llicència copyleft. Els usuaris estan convidats a descarregar la música, compartir-la, re-mesclar-la o re-imaginar-la. 
www.opsound.org

SoundCloud és una de les plataformes de distribució de música en línia més populars. Entre d'altres funcions, permet als usuaris distribuir música i arxius sota llicència Creative Commons, a través de la xarxa. 

http://soundcloud.com

Escena Digital Locutores ofereix la possibilitat de descarregar una gran varietat de cançons legals i lliures de copyright des de la seva llibreria musical pròpia. Agrupades en una amplia gamma de categories.
http://www.locutortv.es/musicalibredederechos.htm
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Guia d'ús plataforma Graó

Des de la biblioteca us presentem una guia d'ús de la plataforma Graó, amb l'objectiu que sigui una eina d'orientació a l'h...